Monday, July 8, 2013

Selamat Mengharungi Ramadhan

Salam Cosmoholics, terutama yang bakal menyambut bulan Ramadhan lusa ini. Dah bersediakah kamu? Pada ketika ini, the team sedang bertungkus-lumus menyiapkan isu Ogos untuk tatapan kamu tapi sementara tunggu edisi itu keluar, kenalah dapatkan July issue yang sedang dijual di pasaran.

Jika kamu sudah mula memikirkan lokasi berbuka puasa di luar (yes yes, it's still too early but manalah tahu...), Cosmo nak cadangkan beberapa tempat yang sempat dicuba baru-baru ini. Kalau sukakan set yang harganya amat berpatutan kamu wajar ke restoran Coliseum. Mereka baru saja melancarkan cawangan terbaru di Jaya 33, Petaling Jaya. Selain menu ala carte sedia ada, Coliseum menawarkan set Ramadhan untuk seorang RM25 dan dua orang, RM38. Set ini terdiri daripada acar jelatah, nasi serai, ayam masak merah atau daging kurma, dhal sayur, pudding jagung, bandung cincau, teh atau kopi. Berbaloi bukan?

Cosmo suka tulisan jawi di atas tu...

Bread butter pudding yang sangat sedap!

Takpun kamu boleh ke Old Town White Coffee yang turut menawarkan My Dulang @ OldTown untuk berbuka puasa nanti. Kalau kamu datang dengan si dia, pesanlah Family Dulang yang menawarkan set nasi dengan pilihan rendang ayam atau daging, air rose selasih, white coffee atau teh tarik dan dua jenis dessert! Memang padan dengan harga RM39.90, dan kalau kamu jenis tak makan banyak, boleh berkongsi dengan seorang lagi teman. Kalau sendirian, boleh saja order set individu pada harga RM16.90. Dan kamu tak perlu lagi sangsi dengan status halal Old Town White Coffee kerana mereka baru saja mendapat pensijilan Halal daripada Jakim untuk 168 rangkaian kafe itu di Semenanjung Malaysia (juga lapan cawangan di Singapura).

Cosmo cuba My Dulang versi miniature, menarik!
Kalau nak idea berbuka puasa lain, ada lagi tempat yang best dan sedap dalam Cosmo isu Julai ini. Terus ke halaman Lifestylist Hot Spot di halaman 148 untuk lebih banyak pilihan.

Tak sah lah nak sambut Raya kalau tak pegi shopping kan? Antara yang mengadakan sale besar-besaran termasuklah Watsons hinggalah ke awal September. Sesiapa yang membeli RM30 ke atas dalam tempoh itu berpeluang memenangi tiket untuk menghadiri Watsons Hari Raya Celebration bersama Faizal Tahir pada 6 September 2013 di Plaza Angsana, Johor Baru!

Selain itu, Watsons turut mengadakan kempen Azam Raya Bersama Watsons di mana kamu boleh kongsikan apakah azam raya kamu tahun ini dan Faizal Tahir akan menggubah lagu khusus berdasarkan azam yang telah dikongsikan. Terus ke Facebook Watsons untuk ketahui lanjut ya...

Akhir kata, selamat sambut Ramadhan ya...

xoxo

4 comments:

Miz Dayah said...

dah beli cosmopolitan yang terbaru
:-)

mizzura said...

pernah nampak sebab tak jauh dari ofis..pernah dengar pasal restoren ni dlm paper...nanti ada masa nak try pergi.. Thanks for review Cosmo!

zaman said...

masalah nya tiada sijil halal

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI