Thursday, September 25, 2008

Mitos Wanita

Nak minta komen pembaca Cosmopolitan tersayang. Ini untuk ruang "Mitos Bulan Ini" - Man Manual, tentu u guys tau kan how it goes?

Mitosnya: "Wanita suka kongsi kisah 'peribadi' dalam perhubungan." Setuju atau sebaliknya?

Tell me NOW!

Love,
Anida

8 comments:

hanys said...

yang terlalu peribadi, mcm yg ada sentimental value tak suka kongsi.. tapi kalau cerita tu dpat membantu kawan yg face benda yg sama, boleh la cerita... tak semua benda boleh dicerita apda bestfriend tau! keep it for myself only.. P&C.. hehehe

anida said...

Cool! Thanks Hanys, nanti ajak kengkawan tolong reply to this as well k. I need more quotes from other pople jugak. tenchuuu...

Sherlieza said...

for me x semua hal peribadi keluarga n bf i akan kongsi dgn my best friend coz it's too personal.. i hanya akan share if ada masalah dgn kerja, kawan2 n etc.. kalau gaduh dgn bf i akan cerita coz i need pendapat or nasihat from my buddy utk selesaikan masalah.. :)

Anonymous said...

not really! for me kisah peribadi itu terlalu private untuk dikongsikan bersama si dia lainlah kalau si dia memang sah dah menjadi hak mutlak kita!

Cik SeRoJa said...

x semua cerita kita boleh cerita kat orang,even kawan baik sendiri,perlu ingat dalam apa pun bentuk hubungan yang kita bentuk dengan orang luar, perlu ada sifat kexpercayaan pada org tu..cz,manusia ni rambut sama hitam,hati lain-lain..kiranya 95% trust + 5% untrust kena ada..

mulansalju said...

Pada pendapat saya, tak semua benda yang kita boleh kongsikan dengan sesiapa sahaja coz kadang-kadang kawan baik pun boleh jadi gunting dalam lipatan. Cuma kalau benda yang berkaitan dengan pendapat barulah boleh diceritakan. itupun bergantung kepada jenis soalannya dan saya lebih tertarik untuk berbincang dengan orang yang lebih tua berbanding dengan rakan-rakan coz rakan2 hanya dapat mengikut pandangan yang sempit dan sentimental berbanding dengan orang tua yang lebih matang dan luas. dan ingatlah, jika semua benda ingin diceritakan, jadi tak menariklah diri kita ni kerana tiada yang peribadi dan hak milik persendirian kan?? dan janganlah sampai kita dilabel sebagai 'childish' oleh golongan lelaki kerana tak boleh selesaikan perkara sendiri...

mulansalju said...

Pada pendapat saya, tak semua benda yang kita boleh kongsikan dengan sesiapa sahaja coz kadang-kadang kawan baik pun boleh jadi gunting dalam lipatan. Cuma kalau benda yang berkaitan dengan pendapat barulah boleh diceritakan. itupun bergantung kepada jenis soalannya dan saya lebih tertarik untuk berbincang dengan orang yang lebih tua berbanding dengan rakan-rakan coz rakan2 hanya dapat mengikut pandangan yang sempit dan sentimental berbanding dengan orang tua yang lebih matang dan luas. dan ingatlah, jika semua benda ingin diceritakan, jadi tak menariklah diri kita ni kerana tiada yang peribadi dan hak milik persendirian kan?? dan janganlah sampai kita dilabel sebagai 'childish' oleh golongan lelaki kerana tak boleh selesaikan perkara sendiri...

Sueltra said...

antara saya dgn bf saya, tiada rahsia. saya tak boleh nak rahsiakan apa-apa sebab saya jenis tak pandai menipu (tak berbakat! mesti kantoi sbb muka tak cukup ekspresi)..
saya ada 1 kwn rapat..i used to share my probs about relationship with her but lately saya dah tak buat lagi..sbb rasa rasa SEBALIKNYA ---lebih kuat!
tapi tak dgn bf lol.
sorry. my rant.