Friday, October 31, 2008

Jom Bagi Pandangan

Ehem, nak tanya pandangan pembaca setia, tak kira lelaki atau perempuan. Apakah aktiviti ketika date yang happening sekarang ini selain menonton wayang, lepak mamak atau teman awek shopping (fun ke?)? Share it with me, kalau menarik, akan dimasukkan dalam my story!

Love,
Anida

13 comments:

Girl Next Door said...

aktiviti mencuba pelbagai jenis kopi di setiap kopitiam yang ada di Malaysia. Maklumlah kopitiam sekarang ni bagai cendawan tumbuh selepas hujan. Sambil tu boleh sembang2 panjang dgn yg tersayang....

hanys said...

my dating tak happening mcam couple lan kot. sebab kami jarang dpt spend masa bsama.. tapi bile dapat jumpa, kami akan duduk lepak kat mana-mana fastfood n bercerita segala menda.. i suka bercerita so do him. kdg2 sampai berebut turn. for me thats better than go for movie coz tgk movie byk tumpu kat depan.its one way communication.. kdg2 dia temankan i beli brg keperluan which he will guide my shopping habit, do's n dont's. hehehe.. mcm hari ni, i temankan dia jumpa dentist time rehat.. tak happening tp bg i sgt valuable..

natasha said...

well..since kami berdua org melaka, so kitorng g muzium...takpun melawat apa2 yg sedang di promosi kt melaka (byk tourist spot!) cthnya mcm pesta sungai melaka, Minggu AManah Saham (hari2 pergi sebab nak dpt cabutan bertuah!) and yg terbaru pameran alien kt mitc..hehe...sometimes bila tgh byk duit g shoping sama2 (dia pun kaki shoping!)..somtimes tgk movie and now kitorng gila karaoke!

Sueltra said...

HA!
~Hobi saya adalah membaca (which he hates most!) tapi dia tetap akan temankan saya ke bookstore.
~Satu lagi, saya suka sgt "grocery shopping" @ Carrefour/JJ/Giant and dialah peneman setia..sebab dia pun suka!!
~Sebelum dia beli PC sendiri, saya slalu marah sbb dia selalu lepak CC pagi2 buta sbb nakmain online game. skrg sudah ada, so dia tak merayap keluar lagi. Tapi skrg kami suka pergi CC sama2 untuk internet (saya 'lepak' Yahoo!Answer, hey im in top10 travel malaysia answerer, and dia main online game).saya drpd benci, skrg suke pulak temankan dia ke CC.
~Kami suka pergi Stadium tgk soccer match, takpun tgk EPL live kat Astro pagi2 buta, saya malas nak langgan Astro.
~Tak lain tak bukan, tgk movie lerr...

Meylda Ahmad said...

saya suka pergi karaoke dekat REDbox kalau sempat. Lepas tu kitorg berebut siapa nk nyanyi dulu. lolx

Pink Marie said...

ok, i plak.
satu, karaoke. tak kesah samada yg jamban ke atau buffet. tp buffet lagi bes.
dua, pegi driving range. ni i suke sbb sgt relax, tp letih juga! kadang2 baru pegi golf course. pegi practice pivoting tak mahal, clubs pon bole sewa.

ira.

mulansalju said...

i berminat nak share something. partner i sama mcm Hanys.. kami susah nak jumpa coz dia selalu kerja di oversea. namun apa yg org selalu gelarkan kami ialah kami suka buat 'lawatan' bila dating. dr saat 1st date kami buat lawatan di putrajaya, pergi klia utk tgk kapal terbang n taman burung di kl. Pelikkan hobi kami, tapi bukan sahaja dapat date tp at least we all dapat menimba ilmu gak. So, setiap kali berjumpa, kami akan berbincang nak pergi ke mana mcm zoo negara, istana budaya ataupun pi luar dr kl. Yang penting, tempat yang kami pergi semuanya best. Bukan hanya sekadar dpt tgk muka yang tersayang tp dapat kongsi hobi kami bersama adalah saat yang paling bermakna..

irmaputri said...

actually i and my husband berdating selama 8 tahun sblum kitaorg married jun 2008-DAting~~huhu tgk movie, lepak mamak or cafe concept, karaoke, shopin, hiking, hang out dengan kawan2- semua kami dah rasa--tp yg paling fun and fear everything yang kami buat bersama, camera mesti ader---memang nampak amik gambar ni simple tapi setiap yang di ambil ader memori n kisah yang tak dapat dilupakan.. tu yang buat makin erat n bermakna


http://www.flickr.com/photos/irmaputri-cupcake/
http://irmaputri-cupcake.blogspot.com/
irmafittaputri
riery_ifp@yahoo.com

nakdararindu said...

setuju ngan girl next door,,sekarang memang jadi trend melapak kat kopitiam,,selain leh sembang2,,leh on9 sekali kan??kebanyakkan kopitiam ade sediakan perkhidmatan wifi,,jadi sesambil pekene kopi tuh,,leh le surf website bersama,,tak pon update blog,,hehe

durr A hya said...

Hai...
Nways, nice blog...

Erm, bnyk actually cara nk kuar dating nie.. terserah pada minat couple tersebut.

mmg lah activity mcm pi tngok wayang,lepak mamak ataupon pi teman galfren shopping tuh busan.. tapi, kalo macam kami yg stay bukan kart KL.. example JB.. wargh, tuh jerk arr activity yang boleh dikatakan menarik kart sini..

ok lah, macam saya ngn hubbie.. kami akan pi dinner sama2.. then pi shopping beli barang2 keperluan.. after that.. kita akan pi danga bay dan layan Live Band..
maybe yg mereka lebih suka pada activity lewat malam spt clubbing.. argh, adalah tempat mcm tuh kart jb..

so, maybe kalo saya dok kl.. lain activity nyer.. sbb sana ader bnyk tempat nk dating..

mis abey said...

Saya dan boyfriend meminati aktiviti sukan dan rekreasi luar. Sebulan sekali kami akan swimming kat pusat akuatik shah alam (sebab kami tinggal di shah alam), pagi ahad selalunya kami akan berjogging. Pernah sekali kami ke hutan FRIM, parking kereta dan berjalan kaki di kawasan sekitar. Bersembang sambil berjalan kaki. Kalau dah buntu x tau kemana nak pergi ke mana kami akan cycling di bukit cerakah. Best.. Sambil dating boleh sihatkan badan

K.I.T.A said...

1.Pernah pergi tengok wayang
dekat panggung wayang kat chow kit.
Yang lama tu.Memang berbeza dari TGV/GSC.

2.Valentine's dengan pergi tengok pameran lukisan dekat balai seni lukis.Lepas tu pergi lunch dekat
warung tepi jalan yang mknan dia best.Simple tapi
bermakne.Biase la students.

3.Selalu tgk persembahan live bersama.Contoh:Teater,reality show,
Konsert.

4.Ke pameran-pameran yang best.
Mcm floria.Bkn pe bole bik gambar
bersama.

5.Join contest pe-pe dekat magazine/radio/internet.
Kalau menang,pergi sama-sama.

Miss Taeyong said...

hi...

i'm from Kuantan, n the best thing here is our beaches. we both x pernah jemu dengan pantai. we love the sound of the wave, the endless view of the ocean and even the smell.