Wednesday, January 21, 2009

Rabu Sudah...

Selamat pagi! Apa khabar? Siapa dapat tiket ke Bride Wars malam tadi? Amacam, best tak? I loved it too...Kembang satu body tengok Cosmopolitan terpampang (lama plak tu) masa movie tu. Kamu perasan tak?

Anyways, I got satu soalan cepu "sedap" nak mintak pandangan you guys (gals). Berdasarkan pengalaman, (sendiri atau dari teman) - Bolehkah pasangan yang berlainan perangai kekal bersama? Kongsikan pandanganmu ya!

XOXO,
Anida

19 comments:

Anonymous said...

semua benda ada pro n cons kan.but to me,klu perangai lain2 lagi interesting.masing2 melengkapi satu sama lain.klu terlalu "1 kepala" sgt,mmg best. tp takut lama-lama akan terbit rasa bosan lah pulak..sebab klu dah perangai sama, minat same, semua benda pun sama, mungkin akan timbul satu saat di mana kita akan terasa mahukan kelainan dan something new n interesting. dan tentunya, opposite attract ni boleh menjamin hubungan seseorang itu.

hanys said...

setuju ngan anon.. boleh stay even lain kepala, dgn syarat ken give n take la. bukan kah hubungan adalah melengkapi atu sama lain?? kaalu A baran, B penyejuknya. kalau B boros, A penjimat. A byk ckp, B tukang dengar. kalau minta berlainan, minggu ni ikut A punya aktiviti, next week, aktiviti B. terlalu complete each other pun mcm nak termuntah gak. hehehe

misz eyeliner said...

setuju ngan mereka kat atas. lelaki perempuan saling melengkapi.

tapi, mungkin ada masalah kalau masing tak boleh adapt dgn perangai pasangan. jadi, masing kena give & take dan memahami.

yg penting jangan saling memaksa ikut apa yg kita suka.

firdura said...

kalau semuanya sama..oh! so boring la kan..i setuju sangat kalau setiap pasangan tuh saling berbeza dan melengkapi..sebab setiap manusia ini unik..jadi, bila kita kawin dgn someone yg totally berbeza dgn kita, scr tak langsung kita banyak belajar ttg dirinya, budayanya, sikapnya dan perngainya..jadi kita akan sentiasa "belajar" sstu ttg dirinya..

cdaM said...

to all cosmopolitan team..
thxs alot ya. i tgk bride wars smlm. best sgt! next time boleh ler dpt tiket free lg.hihi.. by da way, thxs again for the ticket ya!

anida said...

Hi All,

thanks for the lovely feedbacks. I like! hehehehe...keep it coming. mwahs!

Pink Marie said...

i teringat satu statement nie..

terlalu byk persamaan merimaskan dan terlalu byk perbezaan membosankan.

enuff said! haha.. bole gitu..?

Pink Marie said...

eh silap. terbalik!
haha.. should be the other way around.

terlalu byk perbezaan merimaskan dan terlalu byk persamaan membosankan.

heh baru make sense!:-p

imy said...

sory,comment sy ni lari tajuk skit.
feb09 punya cosmopolitan gilerr nipis.
104 pages je.slalu sampai 160 n above.coz sy beli cosmo ni since dis06 lg.so cam xsyok la bile jd nipis.
kenape ek?

Anonymous said...

imy, i have the same feeling like u..i noticed since jan09 punya edition lagik..nipis sgt...i pun kumpul dr dec 6...nape mcm tu The Editor..? tak seronok la...

hanys said...

ye2 betul setuju nagn both anon.. sangat sedeh.. naper feb sagt2-sangat2 nipis?? terasa sangat bila pegang. masa nak beli tu, wonder, naper jadi mcm ni?? bulan feb, bulan cinta. should be more with love, full of love stories, happening, pinky, roses and what so ever.. then?? huhuhu.. sedey :( what happend?? tak cukup penulis, saya ada.. hehehe ooo, btw kenapa skang ruangan cover cuma 2page?? slalu ada questionaire. ruangan kali ni takder exercise, resepi, kereta.. erm..apa lagi ek?? naper ni cosmo??

nisa said...

sokong...ms sy beli cosmo feb 2 ari lps.t'kezut giler...nipis sgt. b4 beli tu belek2 la kot2 de pages t'koyak ke apa ke..knp ek nipis sgt? xpuas baca taw..

ttg topik ni..sy rs sama or berbeza perangai x penting pon. yg penting hati mau serasi..

tp kalo d beri pilihan, sy ske yg berbeza perangai. knp??sbb bila berbeza perangai, kte akn blaja bnde yg baru.

mcm yg laen2 ckp..lelaki perempuan saling melengkapi
kelemahan gurl d tutup dgn kelebihan lelaki.mcm tu gak dgn kelemahan lelaki d tutup dgn kelebihan perempuan

yg penting hati mau serasi.

psstt: rs comel lak gurl yg mulut potpet2 kapel ngan lelaki yg pendiam. hehe

From The Editor said...

Hello lovely ladies,

Thank you for your feedback and comments. Bukan you all je sedih, we all pun kalau boleh nak tebal macam buku telefon... tapi khas bulan Februari isu Cosmo compact so that we can spice up our contents step by step.

So hang on for a new feel soon. Let us know your favourite columns and stories you want to know.

Don't worry, we have loads of great stuff and features waiting for you. Walaupun compact, we have prizes worth more than RM30,000 for you to win! As always we love rewarding our readers...

Love,
Izza

Anonymous said...

saya pun setuju memamng nipis laa team cosmo huhuhu tak best nak pegang n baca jap jer dah abis....uwaaaaa......hope dapat tebal macam novel hehhe......

neyrat khunphithak said...
This comment has been removed by the author.
neyrat khunphithak said...

thanx editor kerana appreciate our shout out dengan menulis nama kami di dalam cosmo edisi february.

saya suka menyertai peraduan di dalam cosmo jadi saya amat bersetuju dengan cara menghantar pesanan ringkas (sms) untuk menyertai peraduan tersebut.

cuma yang terkilan cosmo semakin nipis, tidak puas saya membacanya. hopefully next time tebal ya.

bagi topik ini, berdasarkan pengalaman saya, keserasian akan timbul apabila pasangan berlainan perangai. kita akan lebih saling memahami antara satu sama lain. kita akan belajar menerima seseorang seadanya. jadi ini akan menjadikan kita seorang yang 'positif thinking'.kita juga boleh lebih mengenali setiap sifat perangai.sebagai contoh, kutub positif dan negatif akan terus melekat jika ia berdekatan.

adila lalala said...

hi..im new here,,pd pendapat sy kalo satu kapel tu terlampau byk persamaan akan menyebabkan bosan,,tp kalo banyak sgt perbezaan akan menyebabkan 'kepanasan' plak,,

mungkin sebaiknya average2 saja,,
atau kalau mampu handle,,xsalahnya untk kita berkapel kalau terlampau byk perbezaan atau persamaan pon,,

zianroxy said...

Hi..to all cosmo readers..my boyfren and i mmg x sm perangai..dh 4 thn kapel.dgn berbeza kemahuan n attitude ni kami dpt lebih mendalami perasaan msg2 serta lbh understanding for each situation.Mula2 kapel rasa mcm xkan kekal tp syukur sgt sbb kami dh makin serasi dan akan merancang tuk engaged this year..So dlm ms tdekat ni i will go to Indonesia to find some of our stuff, maybe he will gonna miss me..haha..bye all..luv ya cosmo!

Miss Complicated said...

thanks Cosmo kerana bg tiket premier, tetapi dlm contest tak dikatakan utk premier kalau i tau memang i tak enter contest tu, sbb manalah ada masa nak pergi tgk movie malam2.