Friday, November 6, 2009

Perjalanan Gadis Melayu Musim Ke-2

Halloooo....ada sesiapa sempat menonton finals Gadis Melayu semalam? Maaflah lupa nak remind tapi I think as Cosmo girls yang tahu your fav magazine is the official media, tentu tak terlepas menyaksikannya. Me, Zaiti, Nisa were there untuk beri sokongan, apatah lagi bos, Izza Safinaz jadi one of the juries (bersama Rosyam Noor, Adam Salleh, Nurfarahin Jamsari dan Shafinas Selamat).
Pemenang Ikon Gadis Melayu kali ni, tak lain tak bukan...FIQA!! Tahniah from the Cosmo team, memang terserlah keyakinan dirinya dan lakonan hebat sewaktu digandingkan dengan Fauzi Nawawi (Tahniah Fauzi and Lis sebab bergelar Mama Papa round two just before the show starts). Kagumnya ikon berusia 20 tahun ni, dia kalau bab menjawab soalan (in a good way ya) memang jelas dan tak teragak2. Clear je jawab. Syabas!!
TV9 turut berikan dua anugerah berasingan, iaitu Gadis Safi Balqis juga Fiqa dipilih pemenangnya. Dan Gadis Bijaksana - Finas, ratu luncur ais negara. Kalau ada antara kalian ingat, Finas adalah finalis Cosmopolitan Fun Fearless Fabulous tahun lalu. Memang Cosmo bangga dia juga terpilih memenangi anugerah itu. Kepada peserta dan finalis Gadis Melayu yang lain, good luck and best wishes untuk masa depan kalian...
Speaking of Fun Fearless Fabulous, kamu dah mengundi ke belum? Ada lagi masa untuk pastikan selebriti dan finalis pilihanmu menang besar. Dan siapa yang mengundi tu sama ada menerusi borang atau SMS, berpeluang meraih jemputan ke majlis hebat yang bakal diadakan tak lama saja lagi...

Till then, luv,
Anida

4 comments:

eytaibrahim said...

owh... patut la cam ternampak di tv smlm.. haha gotcha...

mizzura said...

sepertinye juara bagi setiap kategori bermula ngan "fi"...finas & fiqa..huhu..

congrats to fiqa & finas..

alamak serius terluper nak vote FFF..camner leh terlupe nih..

Hazlina Hassan said...

I am looking forward for FFF event nanti. Segala form, sms semua dh dihantar ke meja Cosmo :)

nadhirah nasser said...

Of course tengok!!! My mum was like..."it's either the 2 'Fi' Fiqa or Finas... " hahhaha.... Sedih kerana terkesan dengan lakonan Fiqah and ter keluar biji mata tengok Finas menari... erm CIk Editor kita menangis tak tgk lakonan Fiqah tu???? NAmpak macam ambil tisu dari beg je...Heeheh...
Congrats to Cosmopolitan Magazine and Gadis Melayu winner!!...and I tak sabar nak tunggu if dapat peluang ke FFF party nanti!!!!