Monday, October 1, 2012

Kamu Mahu : Beautiful Brows

Hello Cosmo Beauties....

Saja nak share sesuatu yang sampai ke meja beauty Cosmo baru-baru ini. It's the 128 pages hard cover, Raising Eyebrows: Your Personal Guide to Fabulous Brows oleh Cameron Tuttle, yang dihantar oleh Benefit kepada Cosmo. Siapa sangka, nak cerita tentang kening saja makan satu buku! Yang tak bestnya, buku ni belum dijual di Malaysia :((. Takpe, sekali-sekala Cosmo share info dalam majalah ok. Basically buku ni memang cover semuanya tentang penjagaan kening dari cara mengenali dan menghargai kening kamu, hinggalah ke cara penjagaan, memilih bentuk kening sesuai dan cara menyerlahkan lagi kening kamu tu, tak kiralah kening kamu lebat atau samar-samar saja.
 Cosmo petik dari halaman 10:

WHEN DID YOU LAST spend quality alone time with your brows? Last month? Last year? Last never? Would you describe your relationship with your eyebrow as:

Barely there?                              Disconnected?
Rough around the edges?           Too connected (aka codependent)?
All over the place?                     Happy and healthy?





Cute kan? Betul-betul macam orang bercinta. Ok sementara Cosmo nak khatam buku ni, kamu pun kalau nak tahu lebih banyak tentang penjagaan kening, jenguk-jenguklah kaunter-kaunter kecantikan yang memang menawarkan servis membentuk kening (seperti Benefit, Bobbi Brown & Shu Uemura). Cosmo pasti they'll be more than willing to help you.

Ok, nak sambung baca buku....

P/S: Sebut betul-betul eyebrow, it's ai-brau bukan ai-bro

-Beauty Editor-

2 comments:

mizzura said...

coooollll....supercute pages dia...jangan lupa share kepada kami ye cosmo..lagi-lagi kalau ada cara menyerlahkan kening tanpa perlu bercukur/threading etc..sayang nak usik my ai-brau :-)

arfawati md yusof said...

wow!! tak sangka ade buku mcm ni. bagus utk i yg jahil bab2 kecantikan ...hehehe